Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування електронних сервісів на семінарі у Харківській ДПІ

опубліковано 21 грудня 2023 о 15:52

Начальник Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Сергій Музика провів черговий семінар з платниками податків на тему: «Застосування електронних сервісів ДПС».

Під час заходу Сергій Музика розповів про функціональні можливості Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова». Податківець повідомив, що за допомогою зазначених сервісів, платники податків можуть не тільки подавати податкову та фінансову звітність, а й переглядати свої персональні дані – адресу, об’єкти оподаткування, борги по податкам, податкові повідомлення-рішення, отримати довідку про доходи, витяг з реєстру платників єдиного податку, витяг з реєстру платників ПДВ, переглянути стан розрахунків з бюджетом та інше.

Сергій Музика нагадав, що декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки слід подати до 31 грудня поточного року. Зокрема, внутрішньо переміщені особи можуть реалізувати своє право на податкову знижку при сплаті за оренду житла. Декларацію можна подати за вибором платника - особисто, поштою, через Електронний кабінет, або через мобільний застосунок «Моя податкова».

Посадовець повідомив, що на сайті ДПС України для зручності у використанні платниками податків мобільного застосунку «Моя податкова» розміщено відеоролики:

 «Мобільний застосунок «Моя податкова»: подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)», який можна переглянути за посиланням: 

https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/10156.html

 відеоролик «Мобільний застосунок «Моя податкова»: отримання інформації з реєстрів ДПС» - за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/10167.html

.Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання та друковану продукцію.