Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар у Чугуївській ДПІ

опубліковано 26 грудня 2023 о 14:17

Фахівцями Чугуївської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області проведено семінар з платниками податків щодо використання права на податкову знижку.

Фахівці Чугуївської ДПІ нагадали, що до закінчення терміну подачі Податкової декларації про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку залишилося кілька днів.

Поінформовано, що податковою знижкою можуть скористатися громадяни України, які отримують офіційну заробітну плату або працюють за договорами цивільно – правового характеру, які сплачують податок з доходів фізичних осіб.

Зазначено, що фізична особа підприємець не має права на податкову знижку, щодо доходів отриманих від підприємницької діяльності, але якщо фізична особа підприємець, окрім господарської діяльності, ще працює за основним місцем роботи, де отримує заробітну плату, то він вправі скористатися податковою знижкою виключно до доходів, отриманих у вигляді заробітної плати протягом звітного податкового року.

Звертаємо увагу, що право на податкову знижку можна використати по 31 грудня включно  наступного за звітним року. За витратами, понесеними у 2022 році – по 31 грудня 2023 року.