Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомагаємо громадянам розібратись в податковій знижці!

опубліковано 29 грудня 2023 о 13:01

Начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Юлія Баркова днями провела сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Податкова знижка».

Під час спілкування з громадянами мова йшла про витрати, за якими можна отримати компенсацію із бюджету у вигляді податкової знижки, про необхідні для цього документи, про податкову декларацію, її актуальну форму та правильність заповнення.

Серед громадян, які зателефонували на «гарячу лінію» - редакторка субсайту «Краснокутськ» мережі місцевих медіа «Громада. Груп» Тетяна Танчук. Представницю медіа цікавили терміни надання декларації та можливі способи її подання. Адже саме з цими питаннями до «Громада.Груп» звернулась жителька Краснокутської ТГ.

Відповідаючи на запитання, Юлія Баркова розповіла, що фізичні особи можуть отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2022 році.

Для цього необхідно до 31 грудня 2023 року включно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Така декларація подається до контролюючого органу, в якому платник податків перебуває на обліку.

Зробити це можна в один із таких способів:

- особисто платником податків або уповноваженою на це особою – до ЦОПу податкової інспекції. Їх адреси та час роботи оприлюднено на сайті податкової служби;

- поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі. Наприклад, через «Електронний кабінет» або за допомогою  мобільного за стосунку «Моя податкова».