Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з питань популяризації електронних сервісів ДПС

опубліковано 18 квітня 2024 о 14:36

Днями у Вовчанській ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області відбувся семінар з питань  популяризації електронних  сервісів Державної податкової служби України.

Начальник  ДПІ Марина Малюкіна розповіла про мобільний  застосунок «Моя податкова». Зазначила, що це безкоштовний сервіс, розроблений ДПС України.

Завдяки цьому сервісу платники податків мають змогу легко та швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви, декларації,  сплачувати податки тощо.

Основні можливості «Моя податкова»: отримання інформації про реєстрацію та проживання;  про об'єкти, які підлягають оподаткуванню; інформації про доходи; надання Податкової декларації платника єдиного податку (для ФОП, які обрали  спрощену систему оподаткування 1-3 груп);  отримання інформації про обов'язок сплати сум грошового зобов'язання (ППР); про стан розрахунків з бюджетом;  сплата податків за допомогою платіжних систем, що забезпечують безпеку та зручність: швидкий пошук фіскального чека для перевірки платіжних операцій; пошук марки акцизного податку для перевірки легальності товарів; отримання інформації з реєстрів тощо.

Завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» можливо за допомогою GooglePlay та AppStore на телефонии на платформі Android, так  iOS.

Також, працівники ДПІ нагадали присутнім про можливість листуватися з ДПС за допомогою приватної частини Електронного кабінету та акцентували увагу на зручності використання Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР).

Окрім того фахівці  повідомили як правильно заповнювати поля «Призначення платежу» при сплаті податків.