Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар у Нововодолазькій ДПІ

опубліковано 22 квітня 2024 о 08:45

Днями у приміщенні Нововодолазької ДПІ Головного управління ДПС в Харківській області відбувся семінар.

Начальниця ДПІ Зоя Корнієнко  розповіла учасникам заходу про обов’язок бізнесу працювати із застосуванням РРО/ПРРО, особливості роботи в Електронному кабінеті та новий електронний сервіс ДПС - застосунок «Моя податкова». 

Під час семінару  обговорили переваги електронних сервісів ДПС при виконанні податкових зобов’язань та веденні бізнесу. 

Також Зоя Корнієнко нагадала, що фізичні особи річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані подати за новою формою до 1 травня 2024 року. Вона надала роз’яснення стосовно декларування доходів у вигляді спадщини, подарунків, додаткового блага.

Звернула  увагу присутніх, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2023 рік, можна лише до кінця 2024 року. 

Посадовиця  розповіла як подати звітність в електронному вигляді, в тому числі декларацію про майновий стан та доходи з метою реалізації права на отримання податкової знижки, як вести документообіг та як сплачувати податки онлайн.

Також Зоя Корнієнко зазначила, що із запровадженням мобільного застосунку «Моя податкова»   платники податків завжди мають можливість отримати повну інформацію про нараховані та сплачені податки, витяги із реєстрів, дізнатися про суму податкового боргу тощо. 

Наголосила, що інформаційні рішення, які Державна податкова служба пропонує платникам податків, допомагають отримувати необхідну інформацію та подавати звіти, не витрачаючи часу на візит до податкової інспекції.