Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар у Нововодолазькій ДПІ

опубліковано 29 квітня 2024 о 13:50

У ЦОП Нововодолазької  ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області  проведено семінар  за участі начальника ДПІ Зої Корнієнко з актуальних питань оподаткування.

Зокрема Зоя Корнієнко повідомила присутніх  щодо добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, про перелік документів, необхідних для укладення Договору  та про необхідність подання  Декларації, у складі якої формують додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті». 

Також громадянам,  які звернулися  щодо нарахування та  сплати земельного податку була надана інформація, що відповідно до законодавства, податкове повідомлення - рішення про сплату податку надсилається платнику за місцем його реєстрації. 

Фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення – рішення. 

Окрім того фахівчиня повідомила, що відповідно до норм Податкового кодексу України пенсіонери звільняються від сплати земельного податку. При цьому звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм.

Однак громадяни повинні засвідчити своє право на земельні ділянки документами, що посвідчують таке право - це зокрема, державний акт або свідоцтво про право власності. 

Для застосування пільги та внесення змін у реєстраційні дані по земельному податку необхідно подати заяву з відповідними  документами  до 1 травня поточного року.