Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбулася зустріч

опубліковано 03 травня 2024 о 13:10

Заступник начальника ДПІ – начальник відділу податкових сервісів Харківської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Альона Зеленкова провела чергову зустріч з платниками податків на тему: «Актуальні питання застосування податкового законодавства».

Під час заходу Альона Зеленкова розповіла про особливості застосування РРО та ПРРО. Повідомила, що ДПС України оновлено навчальні модулі з роз’ясненнями щодо застосування РРО/ПРРО. 

Роз’яснила особливості подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету - без відвідування Центрів обслуговування платників. Нагадала, що платники податків через Електронний кабінет можуть отримувати:  довідку про доходи,  про відсутність заборгованості, витяг з реєстру платників єдиного податку,  з реєстру платників ПДВ, переглядати стан розрахунків з бюджетом та інше.

Альона Зеленкова нагадала, що для отримання податкової знижки слід подати декларацію про майновий стан та доходи за 2023 рік до 31 грудня поточного року. Зокрема, таким правом можуть скористатися внутрішньо переміщені особи по витратам за оренду житла.

Акцентувала увагу присутніх, що з 27.11.2023 змінено рахунки для сплати Податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами, новий код бюджетної класифікації доходів бюджету 11010201.

Також повідомила, що ознайомитися з актуальними реквізитами рахунків для сплати податків, зборів та платежів до державного та місцевого бюджетів, а також з рахунками для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можна на офіційному сайті Державної податкової служби України в розділі «Рахунки для сплати платежів» «Харківська область» за посиланням: https://kh.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання та друковану продукцію.