Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці взяли участь у роз’яснювальному івенті Diia.Business І Warsaw

опубліковано 24 квітня 2024 о 15:00

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області взяли участь у черговому вебінарі для платників податків, які знаходяться в Україні та за її межами. Захід був присвячений відразу двом питанням: декларуванню доходів громадян за минулий рік та нюансам застосування РРО та програмних РРО. Спікерами виступили головний державний інспектор відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Максим Кулєшов та головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Олена Путятіна.

Так, Максим Кулєшов нагадав, що Кампанія декларування в Україні добігає кінця, та звернув увагу на те, що надати декларацію можна в електронному вигляді через Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова». Окрім того, він розповів про податкову знижку та документи, які необхідно мати для її отримання. Акцентував увагу на необхідності легального працевлаштування й своєчасного утримання із заробітної плати ПДФО, що є однією з умов для повернення коштів у вигляді податкової знижки. 

Олена Путятіна у своїй доповіді зупинилася на практичних питаннях, які найчастіше порушують платники податків, зокрема, щодо обов’язкових реквізитів чеків, вимог до техніки, на якій планують встановити ПРРО, можливості вказівки скороченої назви послуги чи товару, та багато інших. 

Наприкінці вебінару податківці відповіли на запитання учасників заходу.

Слід зазначити, що захід відбувся за ініціативи Diia.Business І Warsaw, що звернулися з пропозицією проведення івентів з питань оподаткування на Комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС. Звернення приймаються від представників бізнесу та громадських об’єднань на електронну адресу: kh.ikc@tax.gov.ua