Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія»: Екологічний податок

опубліковано 02 травня 2024 о 15:19

Начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Надія Мєщерякова провела сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». Вона відповідала на питання платників податків стосовно особливостей  складання та подання звітності з екологічного податку.

Зокрема, відповідаючи на питання платника податків, податківець повідомила, що форми Декларації екологічного податку та додатків до неї з 2024 року змінено у частині виключення обов’язку нарахування в них пені. Нова форма Декларації та додатків затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.09.2023 № 488 «Про затвердження змін до форми Податкової декларації екологічного податку».

Надія Мєщерякова відповіла на запитання платників стосовно заповнення Декларації. Проінформувала про найбільш поширені помилки, які допускають платники податків при поданні звітності. Нагадала, що останній день подання податкової декларації екологічного податку за І квартал 2024 року припадає на 10 травня поточного року.