Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці навчають майбутніх фахівців ІТ сфери

опубліковано 03 травня 2024 о 12:00

Про те, як розпочати власну справу та вести підприємницьку діяльність  розповіла студентам ВСП «Харківський комп’ютерно-технологічний фаховий коледж НТУ «ХПІ» головний державний інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Інна Бєлушкіна.

Зокрема, під час лекції йшлося про загальну та спрощену системи оподаткування для фізичних осіб – підприємців: як обрати відповідну систему, умови перебування на спрощеній системі оподаткування, терміни подання звітності, ставки податків тощо. Окрім того, податківець нагадала майбутнім фахівцям ІТ галузі про  електронні сервіси ДПС, якими можуть користуватися підприємці, а саме: Електронний кабінет, «Моя податкова», ЗІР.

Після лекційної частини Інна Бєлушкіна відповіла на запитання учасників заходу. Слухачів цікавило чи має право ФОП наймати бухгалтера, як припинити підприємницьку діяльність, які ще податки сплачують підприємці на спрощеній системі оподаткування та інше. 

Директор навчального закладу Ірина Дідух подякувала фахівцям ГУ ДПС за їх просвітницьку роботу та формування у молоді свідомого ставлення до сплати податків.