Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році»

опубліковано 30 квітня 2024 о 14:50

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році».

На запитання абонентів відповідав провідний фахівець відділу адміністрування податків і зборів з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Максим Кулєшов.

Під час сеансу телефонного зв’язку абоненти запитували щодо обов’язкового декларування доходів, отриманих не від податкових агентів, декларування іноземних доходів, прощеного боргу за кредитом, доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, спадщини та подарунків, тощо. 

Також громадяни цікавилися можливістю отримати податкову знижку за навчання дітей, страхування життя членів сім’ї та за сплату орендної плати за житло внутрішньо переміщеними особами. 

Максим Кулєшов акцентував увагу, що 30 квітня 2024 року - останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2023 році. 

Тож встигніть задекларувати доходи вчасно!