Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели роз’яснювальний івент у прямому ефірі

опубліковано 15 листопада 2022 о 11:53

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області взяли участь у брифінгу, присвяченому Декларуванню доходів громадян та Одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню.  Організатором заходу виступив Харківський Press club (керівник - Швець Олександр, заступник Голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області - Голова Комітету з питань комунікацій, внутрішніх та зовнішніх зв’язків), який вже багато років є інформаційним партнером податкової служби.

Про порядок декларування громадянами своїх доходів, особливості податкової амністії, терміни звітування, а також про податкову знижку  в прямому ефірі розповіла начальниця відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб - підприємців Головного управління ДПС у Харківській області  Євгенія Лелюк.

Зокрема, вона зазначила, що до кінця поточного року громадяни можуть надати декларацію про свої доходи, з метою отримання права на податкову знижку за певними витратами, понесеними у 2021 році. Посадовець підкреслила, що на наступний рік така можливість не переноситься.

Також Євгенія Лелюк, розповіла про зміни у порядку одноразового (спеціального) добровільного декларування.  Вона відмітила, що пролонговано кінцевий термін для можливості законодавчо легалізувати свої доходи. Так, Кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування триватиме до 1 березня 2023 року. Водночас вона закликала громадян не зволікати з поданням такої декларації, адже, наприклад, для проведення фінансових операцій закордоном необхідно мати «чисті» доходи. А для цього податкова амністія буде у нагоді.