Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Харківщини отримали 8,2 мільярди гривень ПДФО

, опубліковано 05 листопада 2019 о 11:02

Основним джерелом надходжень бюджетів місцевих громад є податок на доходи фізичних осіб. З початку року фактично надійшло 8 183,6 млн.грн. ПДФО. У порівнянні з минулим роком забезпечено приріст надходжень на 18,1 відс. або на 1 255,6 млн.грн.

В Головному управлінні податкової служби регіону відзначають, що на збільшення сум ПДФО вплинула проведена робота щодо протидії нелегальній зайнятості та виплатам заробітних плат менше мінімально встановленого рівня. Комплекс заходів, що включає в себе роз’яснювальну роботу, впровадження соціально направлених проектів та контрольно-перевірочну діяльність, мали належний результат.

Спостерігається суттєве збільшення й надходження єдиного податку. За 10  місяців 2019 року бізнесмени перерахували до місцевих бюджетів 2,5 млрд. грн. цього платежу, що на півмільярда гривень більше минулорічного періоду.  

Зросли й суми земельного податку та орендної плати. У 2019 році надходження від користування землею за 10 місяців склали 1,6 млрд. грн. Це більше на 280 млн.грн. ніж в 2018 році.

В ГУ ДПС області  закликають громадян  з відповідальністю та розумінням відноситися до своїх зобов’язань. Вчасно платити податки, не допускати виплату заробітної плати в «конвертах», оформлювати працівників офіційно. А найманим співробітникам рекомендують утриматися від сумнівного неофіційного заробітку без майбутнього.