Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб’єктів декларування – працівників Головного управління ДПС у Харківській області!

опубліковано 27 грудня 2022 о 08:42

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року № 1700-VII (далі - Закон) усі об’єкти нерухомості, набуті у власність станом на кінець звітного періоду, повинні бути зазначені у відповідній декларації.

 

Тобто, якщо будівництво об’єкта нерухомості завершилося у звітному періоді, на об’єкт оформлені документи про право власності та він прийнятий в експлуатацію, такий об’єкт повинен бути задекларований у розділі 3 «Об’єкти нерухомості» декларації. Вартість такого об’єкта зазначається відповідно до правовстановлюючих документів (наприклад, договір купівлі-продажу, іпотеки тощо) або останньої грошової оцінки, якщо така оцінка проводилася. Якщо правовстановлюючі документи не містять відомостей щодо вартості об’єкта або його оцінка не проводилась, при заповненні відповідного поля декларації про вартість майна слід обрати позначку «Не застосовується».

У розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації зазначаються (п. 21 ч.1
ст. 46 Закону):

- об’єкти незавершеного будівництва;

- об’єкти, не прийняті в експлуатацію;

- об’єкти, право власності на які не зареєстроване в установленому законом порядку.

Відповідно, у розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації не зазначаються об’єкти, які мають одночасно всі такі характеристики:

• будівництво об’єкта завершено;

• об’єкт прийнято в експлуатацію;

• право власності на об’єкт зареєстровано в установленому законом порядку.

Тобто у разі відповідності об’єкта всім вищевказаним характеристикам він відображається у розділі 3 «Об’єкти нерухомості» декларації та не відображається у розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації.

 Інформація про вартість об’єкта незавершеного будівництва та дату його набуття у власність (володіння чи користування) в декларації не зазначається, оскільки декларування такої інформації не вимагаються Законом.