Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як діяти суб'єкту господарювання якщо пристрій з ПРРО несправний або його було викрадено чи загублено?

опубліковано 27 вересня 2022 о 12:38

На запитання платника податків було надано роз'яснення начальником Шевченківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС к Харківській області Оксаною Скірда.

Вона повідомила, що у разі виявлення несправностей пристрою ПРРО, або його було викраденно чи загублено, або компрометації особистого ключа, суб'єкт господарювання зобов’язаний засобами «Електронного кабінету» або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу повідомлення про виявлення несправностей ПРРО за формою № 2-ПРРО з відповідними позначками (додаток 2 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016року № 547) (далі - Повідомлення за формою № 2-ПРРО).

На період виходу з ладу ПРРО розрахункові операції не здійснюються до моменту усунення несправностей або підключення резервного РРО.

Якщо в Повідомленні за формою № 2-ПРРО зазначено, що ПРРО має несправність, до Реєстру вноситься відмітка про те, що ПРРО є несправним та після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО СГ подає Заяву з позначкою «Відновлення роботи».

Якщо така Заява не надійшла протягом місяця, до Реєстру вноситься запис про скасування реєстрації ПРРО.