Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв`язку «гарячої лінії» у Люботинській ДПІ

опубліковано 25 січня 2023 о 15:43

У ЦОП Люботинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся сеанс телефонного зв`язку «гарячої лінії» з платниками податків.

До податкових органів дуже багато звернень від фізичних осіб – підприємців, щодо змін у податковій звітності, зокрема по об’єднаній звітності з ПДФО та ЄСВ .

Форму податкового розрахунку розділ I доповнено новими рядками 1.6, 2.6, 3.7, 4.4, 6.4, в яких відображаються суми нарахованої зарплати за найманих працівників, яких було призвано на військову службу до ЗСУ у період мобілізації, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення та внесено низку редакційних правок.

Також, Додаток 1 доповнено кодом категорії застрахованих осіб 75 «громадяни України, що підписали контракт добровольця територіальної оборони», що дозволить роботодавцям відображати суми нарахованої середньої зарплати зазначеним застрахованим особам на час виконання ними державних або  громадських обов’язків та кодами категорій застрахованих осіб 76-80, призваних під час мобілізації  на військову службу до ЗСУ, за яких роботодавці мали право за власним рішенням не сплачувати ЄСВ. 

Під час спілкування з платниками податків акцентовано увагу на те, що  за IV квартал 2022 року звітність  необхідно подавати за новою формою.