Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова знижка для фізичних осіб

опубліковано 22 грудня 2021 о 08:03

Днями начальником Кегичівської ДПІ Наталією Клибою було проведено зустріч з платниками податків щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки в електронному вигляді.

Громадяни, які не є суб’єктами господарювання і які протягом минулого року отримували заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб, мають право на податкову знижку за наявності підстав, передбачених Податковим кодексом України.

Податкова декларація подається контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Платники можуть подати декларацію в один із таких способів:

-         особисто або уповноваженою на це особою;

-         надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

-         засобами електронного зв'язку в електронній формі (не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання декларації).

 

    Граничний термін оформлення знижки – 31 грудня 2021 року, подається річна податкова декларація за 2020 рік.

ДПС запроваджено електронний сервіс у приватній частині «Електронного кабінету» «Податкова декларація про майновий стан і доходи» (ЕК для громадян/Податкова декларація про майновий стан і доходи), який надає можливість заповнення декларації та її надсилання до контролюючого органу в електронному вигляді.

Під час зустрічі платникам продемонстровано на прикладі порядок заповнення та надсилання декларації в «Електронному кабінеті».

 Електронне звітування - це зручно, особливо під час карантину. Звітуйте в Електронному кабінеті, не відвідуючи ДПІ!