Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До закінчення терміну подачі декларації для використання права на податкову знижку залишилося кілька днів!

опубліковано 24 грудня 2021 о 09:18

Чугуївська ДПІ нагадує, що право на податкову знижку – це можливість громадян повернути частину сплаченого із їхньої заробітної плати податку на доходи фізичних осіб внаслідок зменшення  суми оподатковуваного доходу на суму податкової знижки, що призведе до зниження суми податку на доходи фізичних осіб.

Відповідно до п.п.166.3.3 п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI  (далі - ПКУ) із змінами та доповненнями платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу  платника податку за наслідками звітного року, визначеного з урахуванням положень п.164.6 ст.164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня  споріднення.

На теперішній час Чугуївською ДПІ прийнято декларацій про майновий стан і доходи від 215 громадян, які скористались правом на податкову знижку.

Звертаємо увагу, що право на податкову знижку можна використати по 31 грудня включно  наступного за звітним року. За витратами, понесеними у 2020 році – по 31 грудня 2021 року.