Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся семінар-тренінг

опубліковано 07 грудня 2022 о 09:45

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий семінар-тренінг за участі начальника відділу електронних сервісів Харківської ДПІ Альони Зеленкової з питання подання звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету та функціонування електронних сервісів ДПС .

Фахівець ДПІ розповіла про електронний сервіс Державної податкової служби - Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків своїх прав та обов'язків, визначених Податковим кодексом України. Зазначила, що це зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу, заощадить час та позбавить необхідності відвідувати Центри обслуговування платників.

За допомогою «Електронного кабінету» можна подати не тільки звітність та різноманітну документацію, а ще й переглянути нарахування податків, їх сплату та отримати інформацію щодо наявності чи відсутності податкового боргу по платежах до бюджету.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Зокрема, фахівець нагадала платникам про можливість отримання податкової знижки за витрати, здійсненні торік шляхом подання податкової декларації про майновий стан і доходи до 31 грудня 2022 року включно.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.