Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся черговий «семінар-тренінг»

опубліковано 19 грудня 2022 о 11:10

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий семінар-тренінг за участі заступника начальника Харківської ДПІ Альони Зеленкової з платниками податків з питання подання звітності в електронному вигляді.

Під час  заходу податківець розповіла про переваги подання звітності в електронному вигляді - це економія робочого часу; арифметичний контроль за показниками податкової звітності; підтвердження доставки звітності (квитанція про отримання податкової декларації надсилається каналами комунікаційного зв'язку); постійне оновлення програмного забезпечення; конфіденційність інформації; автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів; оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі.

Звернула увагу, що за допомогою безкоштовного сервісу ДПС України «Електронного кабінету» можна подати не тільки фінансову та податкову звітність, а ще й переглянути нарахування податків, їх сплату та отримати інформацію щодо наявності чи відсутності податкового боргу по платежах до бюджету, тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Також Альона Зеленкова зупинилася на актуальних питаннях одноразового (спеціального) добровільного декларування та декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Зокрема, фахівець нагадала платникам про можливість отримання податкової знижки шляхом подання податкової декларації про майновий стан і доходи до 31 грудня 2022 року (включно).

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.