Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбулася чергова «зустріч»

опубліковано 29 грудня 2022 о 11:16

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулася чергова зустріч з платниками податків за участі заступника начальника Харківської ДПІ Альони Зеленкової з питань застосування податкового законодавства та електронних сервісів ДПС.

 Під час заходу податківець розповіла про електронні сервіси ДПС України. Звернула увагу, що за допомогою безкоштовного сервісу «Електронного кабінету» можна подати не тільки фінансову та податкову звітність, а ще й переглянути нарахування податків, їх сплату та отримати інформацію щодо наявності чи відсутності податкового боргу по платежах до бюджету, тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Під час заходу фахівець повідомила, про проблемні питання у застосуванні РРО та ПРРО в умовах воєнного стану.

Нагадала присутнім про можливість отримання податкової знижки шляхом подання податкової декларації про майновий стан і доходи до 31 грудня 2022 року (включно).

Подати декларацію можна засобами електронного зв’язку, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Звернула увагу, що з 1 січня 2023 року діятиме нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.