Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбулося засідання «круглого столу»

опубліковано 17 березня 2023 о 13:04

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулося чергове засідання «круглого столу» за участі начальника Харківської ДПІ Сергія Музики з представниками бізнесу з актуальних питань податкового законодавства. 

Під час заходу податківець розповів про особливості застосування РРО/ПРРО у період воєнного стану. Звернув увагу, що РРО/ПРРО можна зареєструвати за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет». 

Для реєстрації РРО потрібно подати заяву за формою №1 – РРО, а для реєстрації ПРРО – заяву за формою №1 – ПРРО. 

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Акцентовано увагу, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та окреслено категорію громадян, які зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи у термін до 1 травня 2023 року (включно). 

Повідомив, що фізичні особи, які мають право на отримання податкової знижки, подають декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня поточного року з додатком Ф3 та копіями документів.

Наприкінці заходу обговорювалось питання легалізації трудових відносин та вірного заповнення реквізитів на сплату податків, зборів та платежів, особливо «Призначення платежу».

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.