Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели семінар для волонтерів

опубліковано 20 березня 2023 о 09:58

Днями  фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели семінар для  громадян, керівників та бухгалтерів громадських організацій і благодійних фондів, які обрали шлях волонтерства.

Захід відбувся у режимі онлайн та зібрав представників волонтерського руху Харківщини та інших регіонів нашої країни.

На початку семінару виступив заступник начальника Головного управління ДПС у Харківській області Олег Німий. Посадовець відмітив важливість проведення таких заходів, адже вони допомагають визначити коло проблемних питань, що хвилюють волонтерів, та оперативно їх вирішити. Окрім того він підкреслив, що регіональна податкова служба готова швидко надавати роз’яснювально-інформаційну допомогу всім тим, хто у такий складний для країни час  займається волонтерською діяльністю.

Олег Німий презентував телефон «гарячої лінії» від ГУ ДПС у Харківській області TAX_HELP_VOLUNTEER – 706-14-60, що працюватиме саме для  тих, хто обрав шлях волонтерства. 

Також, під час семінару говорили про Реєстр волонтерів та порядок реєстрації в ньому,  про нюанси  оподаткування громадських організацій та благодійних фондів,  які залучають волонтерів та займаються гуманітарною діяльністю, про подання звітів та ведення податкового обліку матеріальних цінностей. Окрім того, висвітлювалися питання сплати майнових податків, серед яких, податок на нерухомість та податок за землю.  Не залишилась поза уваги й  Кампанія декларування доходів громадян.

Нагадаємо, що Головне управління ДПС у Харківській області приділяє особливу увагу проведенню інформаційно-роз’яснювальних заходів. Щотижня харківські податківці організовують онлайн-семінари для платників податків. З анонсами щодо їх проведення можна ознайомитися на субсайті tax.gov.ua або на офіційних сторінках ГУ у соціальних мережах.