Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці навчають молодь

опубліковано 23 березня 2023 о 15:54

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели черговий онлайн захід  для студентів Харківського комп'ютерно-технологічного коледжу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 

Спікерами виступили начальник управління податкових сервісів Сергій Біланчук та начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб - підприємців управління оподаткування фізичних осіб Крістіна Проценко.

Так, Сергій Біланчук розповів майбутнім ІТ-шнікам як розпочати підприємницьку діяльність, які документи необхідні для реєстрації ФОП, як подати заяву та  отримати електронний цифровий підпис для реєстрації власного бізнесу через онлайн платформи.  

Крістіна Проценко ознайомила студентів з порядком оподаткування підприємницької діяльності та з податковими нюансами перебування на загальній чи спрощеній системі. Також фахівець роз`яснила різницю між декларуванням доходів фізичними особами – підприємцями та громадянами. Зокрема, підкреслила, що з цього року і підприємці, які знаходяться на загальній системі оподаткування, і громадяни надають  декларацію про доходи до 01.05.2023 року. 

Після лекційної частини податківці спілкувалися з учасниками  заходу і відповіли на запитання студентів.