Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся семінар-тренінг

опубліковано 24 березня 2023 о 09:04

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий семінар-тренінг за участі начальника Харківської ДПІ Сергія Музики з питань подання звітності та новацій у податковому законодавстві. 

Фахівець ДПІ розповів про основні зміни у податковому законодавстві. Зупинився на актуальних питаннях подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету. Окремо зазначив, що змінено форму податкової декларації з ПДВ і вже за квітень 2023 року платникам ПДВ слід звітувати за новою формою.

Звернув увагу, що триває кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2022 року. Декларацію про майновий стан і доходи слід подавати за новою формою у термін до 1 травня 2023 року (включно). 

Нагадав, що фізичні особи, які мають право на отримання податкової знижки, подають декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня поточного року з додатком Ф3 та копіями документів.

Термін сплати задекларованих податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору до 1 серпня 2023 року. 
Податківець підкреслив, що декларування доходів та своєчасна сплата відповідних податків і зборів - це не тільки конституційний обов’язок громадянина, а й особиста підтримка держави. 

Наприкінці заходу, кожен платник отримав вичерпні відповіді на свої запитання.