Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян під час «гарячої лінії»

опубліковано 27 березня 2023 о 09:59

Які доходи необхідно декларувати? Як можна надати декларації громадянам, у тому числі, тим, хто виїхав за кордон? Як правильно розрахувати ПДФО «до сплати»? На ці та багато інших питань стосовно декларування громадянами своїх доходів, отриманих у минулому році, відповідали фахівці Головного управління ДПC у Харківській області під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія». 

Нагадаємо, що Кампанія декларування триватиме до 1 травня 2023 року. Саме до цієї дати громадянам, які отримували у минулому році доходи, що не оподатковувалися ПДФО під час їх виплати (наприклад - доходи від надання майна в оренду іншим фізособам, доходи від репетиторської діяльності,  іноземні доходи тощо), необхідно надати до податкової служби Декларації про майновий стан та доходи. Зробити це можна, у тому числі, за допомогою  Електронного кабінету. Разом з тим, у  Електронному кабінеті фізична особа має можливість за електронним запитом одержати довідку з  відомостями із ДРФО про суми і джерела виплачених їй доходів та утриманого податку на доходи фізичних осіб. Ця довідка стане у пригоді громадянину при заповненні Декларації.

Тобто громадянам для надання Декларації про майновий стан та доходи за минулий рік необов’язково звертатися до Центру обслуговування платників, а необхідно мати лише «електронний ключ», доступ до Інтернету, а також трошки часу.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.