Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Способи подання декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку

опубліковано 01 липня 2024 о 09:50

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України (далі -  ПКУ) визначено право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування.

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи до контролюючих органів : 

- особисто або уповноваженою особою у Центри обслуговування платників; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;  

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Звертаємо увагу на перевагах подання податкової декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, зокрема, через Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова».

Нагадаємо, що скористатися податковою знижкою за витратами 2023 року можна протягом усього поточного року, для цього необхідно подати декларацію до 31 грудня 2024 року включно.