Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн cемінар

опубліковано 26 липня 2024 о 10:45

Провідні фахівці  Головного управління ДПС у Харківській області провели онлайн cемінар для платників податків Харківського регіону.

Під час заходу податківці повідомили, що  скористатися правом на податкову знижку за витратами 2023 року  громадяни можуть до кінця поточного року. Для цього декларацію про майновий стан і доходи необхідно надати до 31 грудня 2024 року (включно).

Зокрема,  це можна зробити за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова».  Акцентували увагу присутніх, що реалізувати право на податкову знижку можуть тільки ті громадяни, які отримували офіційну заробітну плату та сплачували податок на доходи фізичних осіб.

Також розповіли як можна зареєструвати  РРО/ПРРО, особливості їх використання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Фахівці повідомили  про відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків.

Окрім того нагадали про порядок повернення платежів із бюджету.

На всі запитання учасників заходу спікери надали вичерпні відповіді.