Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія»: оперативна консультація від податківців щодо застосування РРО

опубліковано 28 березня 2024 о 10:30

Питанням застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО було присвячено черговий сеанс телефонної «гарячої лінії», який відбувся у Головному управлінні ДПС у Харківській області. З платниками податків спілкувалася головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Олена Путітяна.

Зокрема,  один з платників запитав як проводити розрахункову операцію у разі продажу товару з доставкою кур’єром продавця?

Олена Путятіна повідомила, що РРО або ПРРО не застосовуються у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, оскільки така операція не є розрахунковою, тобто продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі ІВАN). У разі здійснення розрахунків в інший спосіб – готівкою, платіжною карткою тощо, застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

У разі продажу товарів з розрахунком у місці доставки з використанням готівкових коштів чи платіжних карток, кур’єр продавця зобов’язаний оформити і видати покупцю фіскальний чек на повну суму розрахункової операції.

Звертаємо увагу, що інформація про час і день проведення наступної «гарячої  лінії» стосовно застосування РРО та/або ПРРО буде розміщена на субсайті ГУ ДПС області та у соціальних мережах.