Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує про необхідність державної реєстрації підприємницької діяльності!

опубліковано 17 квітня 2024 о 08:59

Звертаємо увагу, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання згідно із статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. 

Вчинення протягом року повторного правопорушення тягне за собою накладення штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Підрозділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Харківській області продовжуються заходи з контролю за дотриманням суб’єктами вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, моніторинг наявних даних про діяльність платників податків та інформації, яка надходить із зовнішніх джерел.

Так, минулого тижня проведена перевірка суб’єкта, який здійснював діяльність у місті Харкові з продажу у магазині алкогольних напоїв без державної реєстрації підприємницької діяльності та без придбання відповідної ліцензії. 

За здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації на дану особу складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Із залученням співробітників Національної поліції вилучено з обігу алкогольні напої у кількості 36 одиниць.

Також, проведена перевірка пункту видачі замовлень піци та суші, у тому числі при замовленні через Інтернет, розташованого в одному із районів Харкова.

В даному об’єкті громадянин  провадив підприємницьку діяльність без державної реєстрації.

В результаті проведеної перевірки  у відношенні громадянина складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі Головне управління ДПС у Харківській області зазначає, що добросовісне виконання суб’єктами господарювання обов’язків платників податків дозволяє запобігти зайвим витратам у вигляді штрафів.

Зауважуємо, що незадекларована діяльність та несплата податків повинні стати неприйнятними явищами в економіці країни, особливо в умовах повномасштабної війни.