Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація управління з питань запобігання та виявлення корупції

опубліковано 15 квітня 2020 о 17:30

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного Управління ДПС у Харківській області (далі – ГУ ДПС області), реалізуючи механізми запобігання і протидії корупції відповідно до Закону України від 14.10.2014 № 1700-XII «Про запобігання корупції» (далі – Закон № 1700) здійснює розгляд повідомлень про корупцію, внесених викривачами.

У І кварталі 2020 року на електронну пошту ГУ ДПС області надійшло два таких повідомлення, які стосувались можливих порушень працівниками ГУ ДПС області вимог Закону № 1700 в частині фінансового контролю, а саме ст. 52 щодо додаткових заходів здійснення фінансового контролю.
Так, інформація викладена у повідомленнях в обох випадках торкалась питання несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. За наслідками розгляду повідомлень про корупцію було з’ясовано, що згідно Постанови районного суду провадження у справі про адміністративне правопорушення у відношенні до зазначеного у повідомлені працівника було закрите за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. У другому випадку Національне агентство з питань запобігання корупції на лист від управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС області про можливе порушення термінів подання працівником ГУ ДПС області повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, опираючись на норми Цивільного Кодексу України інформувало, що працівником не було порушено вимог Закону № 1700.

 

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Харківській області