Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Управління з питань запобігання та виявлення корупції повідомляє

опубліковано 03 листопада 2022 о 09:54

Управління з питань запобігання та виявлення корупції повідомляє, що конфлікт інтересів лежить в основі всіх корупційних злочинів та більшості корупційних правопорушень. 

У публічних службовців іноді виникають сумніви щодо наявності чи відсутності у них конфлікту інтересів. Це ж питання виникає і у громадян щодо таких службовців.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прагне, аби вимоги законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів були зрозумілими для посадовців та всіх громадян, що допоможе зменшити кількість корупційних правопорушень. 

Тому НАЗК розробило тест для визначення наявності/відсутності конфлікту інтересів.

Інтерактивний тест допоможе публічним службовцям оперативно розібратися у багатьох типових проблемних ситуаціях та вчасно ідентифікувати конфлікт інтересів.

Звісно ж, тест не дасть відповіді на всі питання, але стане орієнтиром для посадовців, як визначити у себе наявність конфлікту інтересів.

Під час проходження тесту можна скористатися примітками, у яких наведено пояснення термінів, а також переглянути приклади.

Якщо тест покаже, що конфлікт інтересів наявний – наведено алгоритм дій, які необхідно зробити, щоб не допустити корупційного правопорушення.

Тест розміщений на офіційному вебсайті НАЗК та доступний за посиланням: https://nazk.gov.ua/uk/test-na-vyyavlennya-konfliktu-interesiv/.

Більше про конфлікт інтересів можна дізнатися у відповідному розділі Бази знань НАЗК: https://wiki.nazk.gov.ua/category/konflikt-interesiv/.

Нагадуємо, якщо у вас виникають будь-які питання щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції»  від 14.10.2014 року № 1700-VII (зі змінами) стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції, Ви можете звернутися до Управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС за консультацією за номерами: 057 702-87-48;  IP:27-48, 27-54.

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Харківській області