Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб’єктів декларування – працівників Головного управління ДПС у Харківській області!

опубліковано 05 травня 2023 о 09:38

Пропонуємо розібратись як відобразити у декларації відомості про об’єкт незавершеного будівництва, набутий на підставі договору, внаслідок укладення якого суб’єктом декларування або членом його сім’ї набуто право на цінні папери (інвестиційний сертифікат, вексель тощо).

Якщо при набутті права на об’єкт незавершеного будівництва особа набула цінні папери (відповідно до законодавства, яке регулює обіг цінних паперів в Україні; на її ім’я було відкрито рахунок у цінних паперах в одній із депозитарних установ), то у декларації зазначаються відомості про:

• набуті цінні папери – у розділі 7 «Цінні папери» декларації,

• об’єкт незавершеного будівництва – у розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації,

• видаток, здійснений на виконання відповідного правочину – у розділі 14 «Видатки та правочини суб’єкта декларування» декларації (якщо його розмір перевищив 50 ПМ та був здійснений суб’єктом декларування).

Якщо право на об’єкт незавершеного будівництва набуто на підставі форвардного контракту (деривативу), то у декларації зазначаються відомості про об’єкт незавершеного будівництва – у розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації. У розділі 7 «Цінні папери» декларації відомості про такий дериватив не зазначаються, оскільки він не є цінним папером, а є контрактом (перелік деривативних цінних паперів визначений у п. 4 ч. 7 ст. 8 Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки»).