Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання Комітету запобігання тіньовій економіці та захисту права платників податків Громадської ради

опубліковано 11 червня 2024 о 16:35

В.о. начальника Головного управління ДПС у Харківській області Станіслав Гражевський взяв онлайн участь у розширеному засіданні Комітету запобігання тіньовій економіці та захисту права платників податків Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області. Разом з ним ГУ ДПС області представляв начальник управління податкових сервісів Сергій Біланчук.

У заході брали участь Голова Громадської ради при ГУ ДПС області Ігор Суханов, директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков та начальник управління реалізації політики зайнятості Харківського обласного центру зайнятості Інна Прохоренко.

У вступному слові Станіслав Гражевський зазначив, що в сучасних умовах боротьба з тіньовою економікою та несплатою податків є вкрай важливим напрямом економічної політики держави. Адже виведені із «тіні» кошти, це той потенціал надходжень до бюджету, які спрямовуються на оборону країни. Разом з цим, підкреслив очільник ГУ ДПС у Харківській області, захист законних прав платників податків завжди у пріоритеті податкової служби. Створюються сприятливі умови для ведення бізнесу: впроваджуються нові електронні сервіси, надаються адміністративні послуги, проводяться роз’яснювальні заходи.

У свою чергу Сергій Біланчук зазначив, що податковою активно впроваджуються сучасні інформаційні технології. Автоматизація процесів та використання електронних сервісів дозволяє мінімізувати людський фактор та підвищити ефективність контролю. Наша електронна система реєстрації та подання звітності значно спрощує процедуру сплати податків і знижує ризик ухилення від них.

Ігор Суханов розповів про роботу Громадської ради та, зокрема, Комітету запобігання тіньовій економіці та захисту прав платників податків. Підкреслив, що всі зусилля направлені на реалізацію поставлених завдань та для Перемоги.

Олександр Котуков ознайомив присутніх з програмою підтримки бізнесу Харківского регіону у період воєнного стану, яка, зокрема, передбачає вручення ваучерів на навчання, грантові програми урядового проєкту «єРобота», допомогу у рамках проєкту «Зроблено в Україні» тощо.

Присутні обговорили питання співпраці щодо запобігання тіньовій економіці та захисту прав платників податків. Зокрема, заходи, спрямовані на інформування роботодавців та найманих працівників стосовно переваг офіційного працевлаштування і можливостей забезпечення робочими місцями різних категорій громадян. 

Наприкінці засідання Ігор Суханов подякував керівнику ГУ ДПС області, партнерам та всім присутнім за участь у заході та побажав успіхів.