Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники Громадської ради взяли участь у вебінарі

опубліковано 18 червня 2024 о 16:00

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся онлайн семінар з платниками податків на тему: «Нюанси застосування РРО та ПРРО». За дорученням Голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Ігоря Суханова представники  Громадської ради взяли участь у заході.

Спікером івенту виступила провідний фахівець управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Харківській області Олена Путятіна. 

Податківиця нагадала, що з 1 січня 2022 року всі фізичні особи - платники єдиного податку II та III груп зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків з покупцями товарів, робіт, послуг за готівкові кошти та за допомогою платіжних карток, тощо. При цьому, якщо у  суб’єктів господарювання виникають питання щодо реєстрації РРО/ПРРО, вони можуть отримати консультації за телефоном «гарячої лінії», який розміщено на субсайті ГУ ДПС області. 

Олена Путятіна зупинилася на питаннях, які найчастіше виникають у платників податків. Зокрема, вона роз’яснила особливості застосування РРО під час здійснення інтернет-торгівлі. 

Також повідомила про дію мораторію на застосування штрафних санкцій на території м. Харків та Харківської області у період воєнного стану, але звернула увагу, що штрафи продовжують застосовуватись у разі порушень при реалізації підакцизних товарів/продукції та грального бізнесу. 

Окрім того, Олена Путятіна нагадала обов’язкові реквізити у розрахункових документах при реалізації алкогольних та тютюнових виробів, а саме штрихкоду марки акцизного податку. 

На всі запитання учасників заходу  фахівчиня надала вичерпні відповіді.