Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено зустріч з підприємцями

опубліковано 21 лютого 2022 о 13:53

Харківські податківці взяли участь у зустрічі підприємців з представниками виконавчої влади. Захід відбувся у приміщенні Харківської міської ради за спільної ініціативи бізнесменів та посадовців.

Під час зустрічі порушувалися проблемні питання, які хвилюють суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на території «Підземного міста». Серед таких питань –  необхідність застосування «касових апаратів».

Про основні аспекти та зміни у впровадженні РРО та ПРРО, що є актуальними з 01.01.2022, розповіла фахівець управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Харківській області Яна Засядько.

Так, вона окреслила перелік суб’єктів господарювання, яким з початку року необхідно вести свою діяльність із застосуванням РРО/ПРРО, розповіла про облік товарних запасів та роз’яснила, хто повинен його вести.

Багато запитань стосувалося програмних реєстраторів розрахункових апаратів. Зокрема, підприємці цікавилися порядком реєстрації ПРРО, заповненням форми 20-ОПП, а також порядком зняття з реєстрації касового апарату. 

Під час спілкування, Яна Засядько підкреслила, що на субсайті податкової служби у банері "Програмні РРО" розміщено відповідні інформаційні та відео матеріали, які можуть стати  у нагоді суб’єктам господарювання. Зазначена  інформація постійно оновлюється та доповнюється.