Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інтенсив від податкової

опубліковано 09 грудня 2022 о 10:29

Харківські податківці та члени Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області взяли участь у семінарі-навчанні для платників податків, який організувала Молодіжна рада при Харківському міському голові.

Головними спікерами на заході виступили керівники профільних підрозділів Головного управління ДПС у Харківській області: начальник  управління податкових сервісів Сергій Біланчук, начальник управління оподаткування фізичних осіб В’ячеслав Даценко  та начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Зоя Цигульова. Громадську раду представляв Ігор Байрак (Комітет запобігання тіньовій економіці та захисту прав платників податків).

Під час своїх виступів податківці висвітлили питання щодо нюансів оподаткування волонтерської діяльності,  торкнулися теми декларування громадянами своїх доходів, у тому числі, одноразового добровільного «спеціального» декларування,  роз’яснили алгоритм реєстрації у «Реєстрі волонтерів».

Окремо спікери розповіли про оподаткування діяльності неприбуткових організацій та благодійних фондів,  а також про електронну звітність і «Електронний кабінет».

Також учасники заходу обговорили причини блокування податкових накладних та послідовність  їх розблокування.

Як зазначили у Головному управлінні ДПС у Харківській області, систематична роз’яснювальна робота з питань податкового законодавства серед платників податків є суттєвим фактором у  попередженні виникнення помилок під час оподаткування результатів діяльності у суб’єктів господарювання. У свою чергу, це сприяє своєчасним та повним надходженням до бюджетів податків і зборів, а також виконання місцевих та урядових соціальних програм.