Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели семінар для платників податків Борівського району

опубліковано 09 лютого 2023 о 11:28

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся онлайн семінар для платників податків Борівського району Харківщини. Спікерами заходу виступили фахівці управління оподаткування юридичних осіб, управління податкового аудиту та управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС області: Наталія Мацюра, Олена Путятіна і Крістіна Проценко.

Податківці розповіли про нюанси  оподаткування суб’єктів господарювання – «спрощенців» третьої та четвертої груп, про розрахунки та декларування мінімального податкового зобов`язання, а також справляння податку на землю та орендної плати за земельні ділянки. Окремо спікери зупинилися на алгоритмі підтвердження обставин непереборної сили у період дії воєнного стану.

Також на заході висвітили питання застосування РРО, ПРРО та платіжних терміналів при здійсненні розрахункових операцій. Так, відповідно до постанови КМУ від 29 липня 2022 року № 894 торговці повинні забезпечити здійснення безготівкових розрахунків, у т.ч із застосуванням платіжних терміналів, за продані ними товари (послуги), включаючи товари (послуги), реалізація яких здійснюється дистанційно, у чотири етапи: з 2023 до 2026 року. При цьому, з 1 січня 2023 року це повинні зробити торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб.

 Окрім того, присутнім нагадали, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році, а також кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів. Розповіли, які доходи та активи необхідно задекларувати.

Наприкінці заходу платники податків отримали від спікерів відповіді на свої запитання та подякували за інформаційну підтримку.