Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели вебінар

опубліковано 22 лютого 2023 о 14:02

Відбувся черговий спільний  вебінар Головного управління ДПС у Харківській області та  Diia.Business І Warsaw. Спікерами на заході виступили провідні фахівці  ГУ ДПС області: начальник управління оподаткування фізичних осіб В`ячеслав Даценко,  його заступник – начальник відділу координації та інформаційно – аналітичного забезпечення управління оподаткування фізичних осіб Євгенія Лелюк і начальник управління податкових сервісів Сергій Біланчук.

До порядку денного семінару були включені питання, які наразі цікавлять бізнес. Так, під час заходу податківці розповідали про проведення податкових перевірок фізичних осіб – підприємців,  нарахування та сплату податку на додану вартість тощо. 

Серед учасників вебінару були присутні громадяни Польщі, які планують розпочати бізнес в Україні. Фахівці податкової служби Харківщини роз`яснили, зокрема, як оподаткуються доходи нерезидентів від підприємницької діяльності, які звіти необхідно надавати, як можна спілкуватися з податковою службою та отримувати оперативні консультації.  

Окрім того, громадянам нагадали, що триває Кампанія декларування доходів, одержаних у минулому році, та повідомили, коли у платника податків виникає обов`язок подати декларацію про майновий стан і доходи, а коли це є його правом для отримання податкової знижки. 

Наприкінці заходу податківці відповіли на запитання учасників семінару. Зокрема, щодо термінів подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та можливості уточнення даних у вказаній декларації.

Слід зазначити, що такі онлайн івенти фахівці Головного управління ДПС у Харківській області проводять кожну останню середу місяця.