Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання «круглого столу» з питань Кампанії декларування 2024

опубліковано 26 березня 2024 о 15:30

Сьогодні, у приміщенні Центру обслуговування платників Шевченківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулося засідання «круглого столу». Під час заходу розглядалися  нюанси  Кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. 

Спікерами виступили: начальник Шевченківської ДПІ Оксана Скірда та начальник відділу адміністрування податків з громадян  та осіб, які провадять професійну незалежну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Юлія Баркова.

Фахівці податкової служби проінформували учасників засідання «круглого столу» про основні зміни податкового законодавства, зокрема, щодо набрання чинності нових форм податкової звітності.

Нагадали що Кампанія декларування доходів громадян триває до 1 травня 2024 року та повідомили про підстави для подання податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік .

Зокрема, Юлія Баркова повідомила, що одним з випадків, коли виникає обов’язок подання податкової декларації про майновий стан і доходи, є прощення (анулювання, списання) боргу кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності. 

Також фахівчиня нагадала, що граничні строки сплати нарахованих податкових зобов’язань, визначених у декларації – до 1 серпня 2024 року.

Окрім того, Оксана Скірда повідомила, що реалізувати право на податкову знижку за витратами 2023 року можна до 31 грудня  2024 року. 

Вона нагадала, що внутрішньо переміщені особи можуть скористатися цим правом  у разі сплати по договору оренди житла.

Наприкінці  заходу  присутні отримали відповіді на запитання та зразки власної друкованої продукції з питань декларування.