Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Чугуївській ДПІ

опубліковано 04 квітня 2024 о 13:45

Днями начальник Чугуївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області  Юлія Сурядна в приміщенні ЦОП провела засідання «круглого столу».

Під час заходу вона нагадала, що з 01 січня до 01 травня 2024 року в Україні триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у  2023 році.

Начальник ДПІ акцентувала увагу платників податків на терміни подання декларацій: для громадян, які отримали будь-які доходи, що підлягають декларуванню - до 01 травня 2024 року, для отримання податкової знижки - по 31 грудня 2024 року включно. При цьому зосередила увагу, що термін сплати визначених в декларації податкових зобов’язань -  до 1 серпня 2024 року.

Вона нагадала про  способи надання декларації про майновий стан і доходи:

- до Центрів обслуговування платників ДПІ за місцем реєстрації особисто платником  податків або уповноваженою на це особою; 

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання (далі – поштою);

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (далі – електронна форма). 

Також податківиця   повідомила, що громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.