Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели лекцію з питань податкової знижки

опубліковано 23 травня 2024 о 13:00

Харківські податківці провели лекцію для  співробітників  Харківської обласної бібліотеки для дітей на тему: «Нюанси застосування податкової знижки».

Спікером на заході виступив провідний фахівець відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб Максим Кулєшов.

Податківець розповів про податкову знижку: хто може нею скористатися, які документи потрібно надати для її отримання, способи подачі податкової декларації тощо.

Він зазначив, що наразі в умовах повномасштабної війни, дуже зручно  подавати декларації в електронному вигляді. Зокрема, це можна зробити через «Електронний кабінет» або мобільний застосунок «Моя податкова».

Акцентував увагу на необхідності офіційного працевлаштування. Адже скористатися правом на податкову знижку можуть виключно ті громадяни, які отримували доходи у вигляді заробітної плати та сплачували податок на доходи фізичних осіб.

Лектор більш детально зупинився на податковій знижці за навчання та зазначив, що отримати її можна у разі сплати за здобуття освіти на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти. 

Повідомив, що подати декларацію та отримати  податкову знижку за витратами 2023 року можна до кінця поточного року. Останній день подання декларації про майновий стан і доходи – 31 грудня 2024.

Наприкінці лекції Максим Кулєшов відповів на численні запитання присутніх та зазначив, що у разі виникнення питань можна зателефонувати на номер «гарячої лінії» (057) 702-20-90.