Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку розповіли на вебінарі

опубліковано 17 червня 2024 о 12:45

Про отримання громадянами податкової знижки за витратами, понесеними у минулому році, дізналися платники податків під час вебінару, який нещодавно відбувся у Головному управлінні ДПС у Харківській області. 

Спікером івенту був головний державний інспектор відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Максим Кулєшов. Серед учасників заходу - представники  Громадської ради при ГУ ДПС області.

Податківець розповів про витрати, які надають право платнику податків отримати податкову знижку, у т. ч. внутрішньо переміщеним особам, які умови для її отримання, що потрібно робити для цього та які документи надавати тощо. Зокрема, він повідомив, що  для отримання податкової знижки, існує ряд умов:

-  особа має бути громадянином України;

- громадянин повинен бути офіційно працевлаштований і отримувати «білу» заробітну плату, з якої утримувався ПДФО.

Подати Декларацію можна особисто у Центрі обслуговування платників, направити поштою або в електронному вигляді через Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова».

Максим Кулєшов нагадав, що Декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік для отримання податкової знижки необхідно заповнити і подати до 31 грудня 2024 року.