Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківські податківці провели онлайн зустріч

опубліковано 04 липня 2024 о 11:40

Фахівці  Головного управління ДПС у Харківській області провели онлайн зустріч з платниками податків.

Під час заходу податківці повідомили, що  скористатися правом на податкову знижку за витратами 2023 року  громадяни можуть до кінця поточного року. Для цього декларацію про майновий стан і доходи необхідно надати до 31 грудня 2024 року (включно).

Зокрема,  це можна зробити за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова».  Акцентували увагу присутніх, що реалізувати право на податкову знижку можуть тільки ті громадяни, які отримували офіційну заробітну плату та сплачували податок на доходи фізичних осіб.

Також розповіли як можна зареєструвати  РРО/ПРРО, особливості їх використання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Фахівці зазначили, що на вебпорталі ДПС розміщено банер «Програмні РРО», на якому розміщена важлива інформацію для користувачів РРО/ПРРО. 

Окрім того повідомили,  про необхідність своєчасної та у повному обсязі сплати податкових платежів  та правильного заповнення платіжної інструкції при сплаті податків.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.