Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн вебінар з питань податкового законодавства

опубліковано 05 липня 2024 о 13:45

Онлайн вебінар для  платників податків Харківського регіону провели фахівці Головного управління ДПС у Харківській  області.

Під час заходу спікери розповіли про нюанси застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів ДПС України, необхідності офіційного працевлаштування працівників, хто з громадян може скористатися правом на податкову знижку тощо.

Зокрема податківці повідомили, як можна зареєструвати  РРО/ПРРО, особливості їх використання, які штрафні санкції наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Фахівці зазначили, що на вебпорталі ДПС розміщено банер «Програмні РРО», на якому опублікована важлива інформацію для суб’єктів господарювання. 

Окрім того розповіли, що   скористатися правом на податкову знижку за витратами 2023 року  громадяни можуть до кінця поточного року. Для цього декларацію про майновий стан і доходи необхідно надати до 31 грудня 2024 року (включно).

Зокрема,  це можна зробити за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова».  Акцентували увагу присутніх, що реалізувати право на податкову знижку можуть тільки ті громадяни, які отримували офіційну заробітну плату та сплачували податок на доходи фізичних осіб.

Також повідомили,  про необхідність своєчасної та у повному обсязі сплати податкових платежів  та правильного заповнення платіжної інструкції при сплаті податків.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.