Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся семінар-тренінг

опубліковано 10 лютого 2023 о 10:49

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся семінар-тренінг за участі заступника начальника Харківської ДПІ – начальника відділу податкових сервісів Альони Зеленкової з питань подання звітності та новацій у податковому законодавстві. 

Фахівець ДПІ розповіла про новації у податковому законодавстві, а саме: про зміну форм звітності для платників єдиного податку; з податку на прибуток підприємств; об’єднаного звіту з ПДФО та ЄСВ; плати за землю; податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та інші. 

Альона Зеленкова зосередила увагу на особливостях подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету. 

Нагадала, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. 

Також акцентовано увагу присутніх на кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році та одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні доходів.

Повідомила, що громадяни, фізичні особи – підприємці (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування) та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, за результатами 2022 року з урахуванням вимог Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» подають податкову декларацію до 01 травня 2023 року (включно). 
Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.