Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбулася зустріч

опубліковано 28 лютого 2023 о 09:14

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулася зустріч з платниками податків за участі начальника Харківської ДПІ Сергія Музики з питань податкового законодавства та електронних сервісів ДПС. 

Під час заходу податківець розповів про одноразове (спеціальне) добровільне декларування та про застосування РРО (ПРРО) в умовах воєнного стану. Повідомив, що термін одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб спливає 28 лютого 2023 року.
Сергій Музика зупинився на актуальних питаннях подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету. Звернув увагу, що з 1 січня 2023 року Декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою у термін до 1 травня 2023 року (включно). 

Нагадав, що фізичні особи, які мають право на отримання податкової знижки, подають декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня поточного року з додатком Ф3 та копіями документів.

Зауважив, що Декларацію можна подати, не відвідуючи ЦОП, в електронній формі, скориставшись електронним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет».

У ході заходу також обговорювались питання приведення у відповідність облікових даних платників плати за землю та обліку земельних ділянок та землекористувачів, які обробляють свої земельні частки самостійно.

Наприкінці заходу, кожен платник отримав вичерпні відповіді на свої запитання.