Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Зміївській ДПІ

опубліковано 16 січня 2024 о 13:30

Сьогодні  у Зміївській ДПІ  Головного управління ДПС у Харківській області  відбулася зустріч з представникам підприємств.

Під час заходу  головний державний інспектор  Наталія Курбатова повідомила як здійснюється взяття на облік платника податків у контролюючому органі за неосновним місцем обліку та який порядок заповнення розд. 3 заяви за ф. № 17-ОПП.    

Вона зазначила, що   Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями встановлено обов’язок платників податків обліковуватись у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку)).

Податківиця детально розповіла про   Порядок взяття на облік за неосновним місцем обліку платників податків та зазначила, що заяву за  ф. № 17-ОПП можна надати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.