Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар з питань деклараційної кампанії 2024 року

опубліковано 24 січня 2024 о 09:21

Фахівцями Лозівської ДПІ у приміщенні Центру обслуговування платників проведено семінар з громадянами з питань деклараційної кампанії 2024 року.

 Під час  заходу податківці детально розповіли про  обов’язок подання річної декларації у разі отримання доходів у вигляді спадкового майна, операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та нерухомого майна,  передачі особистого майна в оренду, тощо.

Окрім того  обговорено порядок реалізації права на податкову знижку. А саме, витрати дозволені для включення до податкової знижки, перелік документів, що надаються громадянами та порядок проведення перерахунку. 

Також роз’яснювали платникам про переваги подання звітності в електронному вигляді.

Доступність до електронних сервісів - це суттєва економія часу як платників податків, так і податкових органів. Е-сервіси надають можливість платнику працювати у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт - пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення.  

Кожен з бажаючих може обрати для себе зручний формат послуг в електронному вигляді, який заощадить  робочий час, оскільки вже зараз до послуг платників  значна кількість сучасних електронних сервісів, які забезпечують дистанційне спілкування громадян і представників бізнесу з фахівцями територіальних органів ДПС.  Наприклад, електронний сервіс «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова». Дані сервіси є цілком безкоштовними та знаходяться у вільному доступі в мережі інтернет. При цьому можна користуватися відкритою частиною, що доступна для усіх, а також закритою, що вимагає використання електронного ключа.