Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування електронних сервісів – під час практикуму у Вовчанській ДПІ

опубліковано 24 січня 2024 о 13:45

Днями  фахівцями Вовчанської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області був проведений практикум по застосуванню електронних сервісів ДПС України.

Зокрема присутнім розповіли як  подати річну звітність  – Податкову декларацію платника єдиного податку за допомогою «Електронного кабінету».

Начальник Вовчанської ДПІ Марина Малюкіна повідомила, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС України http://tax.gov.ua з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Електронний кабінет дає змогу підготувати, заповнити і надіслати податкову звітність в електронному вигляді, перевірити її на наявність арифметичних помилок, переглянути подану звітність незалежно від способу  подання, побачити стан розрахунків із бюджетом по податках і зборам.  До того ж використання електронного сервісу забезпечує доступ платників до податкового календаря, який нагадує користувачу терміни надання податкової звітності та сплати податків і зборів.

 Начальником Вовчанської ДПІ Мариною Малюкіною також були надані відповіді на запитання стосовно  термінів подання звітності по єдиному податку, про особливості сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску в умовах воєнного стану, порядку оформлення та отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, що таке мінімальне податкове зобов’язання та хто його сплачує тощо.